Bereidingstijd 1 uur 15 minuten (incl bakken)
Ingrediënten:
•175 gr witte basterdsuiker • 225 gr boter • 4 eieren • sap van een halve citroen • rasp van 2 (biologische) citroenen• 225 gr zelfrijzend bakmeelBereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier
2. Smelt de boter en meng deze met de suiker
3. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe
4. Zeef het bakmeel en mix goed door
5. Voeg de rasp en het sap toe en roer door
6. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in ongeveer 60 minuten licht bruin en test volgens de breinaaldmethode (zie wortelcake)
De cake lijkt me ook lekker met maanzaad erdoor. De citroensmaak mag van mij nog sterker, de volgende keer voeg ik meer sap toe.
Het originele recept bevat 50 gr meer suiker en de cake krijgt een icing, ik vind de cake zo zoet genoeg.
Geïnspireerd op een recept van Tana Ramsey
Geen opmerkingen:
Een reactie posten