zondag 23 november 2008

Bietensoep

Winters weer vraagt om soep! Als er iets is wat makkelijk is, goed in het vooruit te maken en waarmee je makkelijk varieert qua smaak dan is het soep. Als basis gebruik ik vrijwel altijd groente bouillonblokjes. Al vaker heb ik geprobeerd om een lekkere vegetarische bouillon te maken, maar dit is toch moeilijker dan het lijkt. Meestal hou ik na uren koken wel iets over wat smaakt naar groenten maar wat toch vele malen laffer van smaak is dan met een blokje. Tips?
Nu dus nog met hulp van een blokje: bietensoep.




bereidingstijd 20 minuten voor ongeveer 1,5 liter soep

Ingrediënten:

• 3 bieten (ik gebruikte geschilde/voorgekookte van AH)• 1 stengel bleekselderij • 1 ui • peper en zout • olijfolie • 2 groentenbouillonblokjes • evt. creme fraîche en geroosterd amandelschaafsel

Bereiding:

1. Snipper de ui en fruit deze in wat olijfolie 2. Snij de bleekselderij in stukjes van een halve centimeter en voeg deze toe aan de ui 3. Voeg een liter bouillon toe 4. Snij de bieten in vieren en voeg toe 5. Goed laten doorkoken dan pureren met de staafmixer en op smaak brengen met peper en zout

Voor het opdienen kun je nog wat creme fraîche en amandelschaafsel toevoegen.




Geen opmerkingen: