Bereidingstijd 25 minuten 4 personen als voorgerecht
Ingrediƫnten:
• 8 coquilles (helemaal schoon) • 16 hele blaadjes witlof • 300 ml wortelsap • 3 cm gemberwortel • poedersuiker • peper • zout • boterBereidingswijze:
1. Smoor de blaadjes witlof ongeveer 10 minuten in wat boter, keer regelmatig, tot de blaadjes gaar zijn.
2. Schil de gember en snij in plakjes
3. Breng het wortelsap met de plakjes gember aan de kook en reduceer tot ongeveer de helft
4. Bak de coquilles 2 min aan elke kant en verwarm ondertussen de witlof met wat poedersuiker op middelhoog vuur.
5. Zeef het wortelsap en voeg een klein klontje koude boter toe aan het ingekookte sap, roer goed door.
Leg 4 blaadjes witlof naast elkaar op verwarmde bordjes, 2 coquilles er op en verdeel de saus over de 4 bordjes. Bestrooi met wat peper en zout.
Naar een recept van Jonnie Boer.
Het wortelsap vond ik in de natuurwinkel (nu nog iets verzinnen wat ik kan maken met de overige 400 ml).
2 opmerkingen:
Gewoon opdrinken! Is goed voor je, wortelsap :-) Of gooi het door de soep ofzo http://www.maaikevankessel.nl/2008/11/25/soep-met-brood/#soep
x-je
Ik heb het inderdaad opgedronken...kan niet zeggen dat het heel erg lekker is.
Een reactie posten