zondag 12 oktober 2008

Bramentaart

Waarschijnlijk was ik een van de weinige kinderen met een voorliefde voor zuur boven zoet. Vandaar dat de braam, die af en toe wat zuur kan uitvallen, altijd al bij mij in de smaak valt. Al zolang ik mij kan herinneren bakt mijn moeder zo rond het einde van de zomer bramentaart met de bramen uit oma’s tuin. Nu bak ik hem zelf en inmiddels ben ik er van overtuigd dat hij ook lekker is met bramen uit de winkel! Deze taart is eenvoudig te maken, lekker als ie net uit de oven komt (zij het dan minder vormvast) en lekker na een dag in koelkast.



Ingrediƫnten:
Voor de bodem: • 250 gr bloem • 1 eidooier • snufje zout • 25 gr suiker • 125 gr boter • 1/2 dl water
Voor de vulling: • 1/8 ltr slagroom • 2 eieren • 50 gr suiker • 1 zakje vanillesuiker • bramen • extra: 1 beschuit • poedersuiker

Bereiding:
Kneed de ingrediĆ«nten voor de bodem tot een stevig deeg, vorm een bal en laat deze ongeveer 20 minuten rusten. Vervolgens uitrollen en een vlaaivorm of lage quichevorm invetten, bestuiven met bloem en bedekken met deeg. bak deze bodem in de oven op 225°C in 25 minuten lichtbruin. Daarna uit de oven halen, beschuit kruimelen op de bodem, de bodem bedekken met bramen en een mengsel van de slagroom, eieren, suiker en vanillesuiker er over gieten. Nog ongeveer 20 minuten terug in de oven.

Naar smaak kun je de taart voor het opdienen bestuiven met poedersuiker.


Geen opmerkingen: