Ingrediƫnten:
Voor de bodem: • 250 gr bloem • 1 eidooier • snufje zout • 25 gr suiker • 125 gr boter • 1/2 dl water
Voor de vulling: • 1/8 ltr slagroom • 2 eieren • 50 gr suiker • 1 zakje vanillesuiker • bramen • extra: 1 beschuit • poedersuiker
Bereiding:
Kneed de ingrediĆ«nten voor de bodem tot een stevig deeg, vorm een bal en laat deze ongeveer 20 minuten rusten. Vervolgens uitrollen en een vlaaivorm of lage quichevorm invetten, bestuiven met bloem en bedekken met deeg. bak deze bodem in de oven op 225°C in 25 minuten lichtbruin. Daarna uit de oven halen, beschuit kruimelen op de bodem, de bodem bedekken met bramen en een mengsel van de slagroom, eieren, suiker en vanillesuiker er over gieten. Nog ongeveer 20 minuten terug in de oven.
Naar smaak kun je de taart voor het opdienen bestuiven met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten