Knolselderijpuree
Bereidingstijd 30 minuten 6 personen
Ingrediƫnten:
•750 gr iets kruimige aardappel • 500 gr geschilde knolselderij • 25 gr boter • peper • zout • snufje nootmuskaatBereidingswijze:
1. Kook in een ruime pan de aardappel en knolselderij in ongeveer 15-20 minuten gaar
2. Giet af en stamp (voor grove puree) of pureer met de pureeknijper het geheel en roer door zodat de aaardappel en knolselderij goed mengen
3. Voeg de boter in kleine blokjes toe samen met de peper, zout en nootmuskaat en roer door
4. Schep de puree in een ovenvaste schaal
Laat nog even doorwarmen in de oven op 15o graden bedekt met folie of bakpapier
Knolselderijsoep
Bereidingstijd 30 minuten ongeveer 500 ml soep
Ingrediƫnten:
• 450 gr geschilde knolselderij, in kleine blokjes • 250 ml melk • 250 ml groentenbouillon • zout • peper • 1 el halfgeslagen room ppBereidingswijze:
1. Kook de blokjes selderij in ongeveer 15 minuten gaar in de melk met de bouillon
2. Pureer met de staafmixer (zeef eventueel voor een hele gladde soep)
3. Breng op smaak met peper en zout
4. Serveer in kleine glaasjes en schep een eetlepel half geslagen room op de soep voor het serveren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten